Marika Salmelasta Potwellin uusi myyntipäällikkö

Potwellin asiakkuuksien hoitoon saatiin helmikuun alussa tuoreet kasvot. Myyntipäällikön tehtäviin tarttui kaupan alan kokenut ammattilainen Marika Salmela.

Marika Salmela on työskennellyt yli 20 vuotta ruokaliiketoiminnan parissa sekä myynnin että hankinnan puolella. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja toiminut aiemmin muun muassa Minimani-yhtiössä päivittäistavarakaupan myyntijohtajana, Lihatukku Tammisella myyntipäällikkönä ja Keskon hankintapuolella ostopäällikkönä.

Uuteen myyntipäällikön toimeen Salmelaa vetivät kiinnostus yritystä, myyntityötä ja itse perunaa kohtaan.

”Potwellia on yrityksenä rakennettu ja kasvatettu hienosti, ja on upeaa päästä mukaan kehittämään sitä edelleen. Olen myös arvostanut aina henkeen ja vereen kotimaista ruokaa. Koronapandemian myötä korostui entisestään se, miten tärkeää meille on oma, maailmanluokkaa oleva ruokatuotantomme.”

Hänen mielestään suomalaisten tulisi arvostaa perunaa tuotteena vielä nykyistä enemmän.

”Olen toiminut ruokatuotteiden parissa jo pitkään, mutta perehtyessään johonkin tuoteryhmään syvällisemmin siitä löytää aina uutta opittavaa. Vaikka perunaa pidetään yleisesti ehkä yksinkertaisena tuotteena, sen matkaan mullasta kuluttajien pöytään sisältyy monta vaihetta ja mutkaa.”

Työssä tärkeintä on pitää hyvää huolta asiakkaista

”Myyntipäällikkönä päätehtäviäni ovat tuotteiden myynti ja asiakassuhteiden kehittäminen. Palvelen asiakkaita ja selvitän yrityksen sisältä vastaukset heidän kysymyksiinsä. Vastaan myös hinnoittelusta ja siitä, että tuotevalikoimasta löytyy oikeaa perunaa oikeaan aikaan. Nautin monipuolisesta toimenkuvasta, joka ulottuu asiakkuuksista koko myyntiprosessin kehittämiseen”, sanoo Salmela.

”Laaja pakkaamoverkosto tekee Potwellin palvelusta erittäin luotettavaa. Isona toimijana meidän täytyykin pitää laatuasiat kunnossa sekä edistää koko alan kehitystä ja perunan arvostusta.”

Hänelle itselleen hyvä peruna maistuu missä tahansa muodossa, ja perheessä valmistetaankin paljon erilaisia perunaruokia.

”Ehkä suosikkini ovat omatekoiset kermaperunat. Tykkään myös perunamuusista, mutta sen täytyy olla ehdottomasti itse tehtyä!”

Salmelan kotikeittiö sijaitsee nykyisin Tampereen suunnalla, mutta hän on alun perin kotoisin Keski-Suomesta ja ehtinyt asua noin vuosikymmenen myös pääkaupunkiseudulla. Perheeseen kuuluvat mies, kaksi ala-asteikäistä lasta sekä miehen aikuiset lapset.

Vapaa-ajalla myyntipäällikön saattaa löytää viemästä lapsia harrastuksiin tai rentoutumasta hiihtoladulla, lenkkipolulla, kuntosalilla tai pilateksen parissa. Liikunnan lisäksi virtaa ja voimaa arkeen antaa myös hyvä työyhteisö.

”Koen, että minut on otettu talossa oikein mukavasti vastaan. On ollut kiva tulla Potwellin loistavaan porukkaan.”