Miten teet täydellisen perunamuusin?
Moni tykkää syödä perunansa pehmeän samettisena, suussa sulavana muusina. Kuinka muusin sitten saa onnistumaan liki pitäen täydellisesti?
Ensimmäiseksi pitää valita oikea perunalaatu. Perunapussien värikoodit on suunniteltu helpottamaan kuluttajien valintoja. Muusin teossa lähtökohdaksi kannattaa aina valita punaisella tunnusvärillä merkitty peruna. Potwell lajittelee pitkän kokemuksensa ja keittotestiensä mukaan punaiseen pussiin vain jauhoisia Maatilan-perunoita, jotka sopivat erinomaisesti muusin tekoon.
Hyvälaatuinen kotimainen jauhoinen peruna. Ja sitten. Voita? Kermaa? Maitoa? Keitinvettä? Lue ruokakirjoittajakumppanimme Satu Koiviston koko blogiteksti, jossa hän pohtii perusteellisesti perunamuusin tekoa ja antaa vinkit täydelliseen muusiin: https://satukoivisto.fi/perunamuusi/
Kaikki perunaohjeet löydät sivuiltamme täältä.
Tunnetko perunapussien värikoodit? Löydät aina helposti oikean Maatilan-perunan käyttötarkoitustasi varten seuraamalla värejämme:
- Punainen: jauhoinen peruna
- Keltainen: yleisperuna
- Vihreä: kiinteä peruna
- Tummansininen: kesäperuna
- Vaaleansininen: varhaisperuna
- Turkoosi: Siikli
- Tummanruskea: luomuperuna
- Hopea: Annabelle
- Musta: Puikula