Pakkauksemme ohenivat 

Maatilan Jäljettömän Hyvä -tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, läpinäkyvästi tuotettuja ja aina jäljitettävissä. Vastuullisuusperiaate on huomioitu Maatilan-perunoiden viljelytoiminnan kaikissa vaiheissa. 

Pakkauksiemme jatkuvan kehitystyön tavoitteena on ympäristön kannalta paras kokonaisratkaisu. Kuluttajapakkauksissa käytämme muovia, koska se auttaa tiiviissä varastoinnissa ja optimaalisissa kuljetuksissa sekä pienentää merkittävästi hävikkiä. Kaikki käyttämämme muovikalvot soveltuvat kierrätykseen. Myyntieräpakkauksissa hyödynnämme myös aaltopahvilaatikoita. 

Pystyimme tänä vuonna yhä ohentamaan pakkaustemme muovikalvoja eli pienentämään entisestään hiilijalanjälkeämme. Käytämme pestyn perunan kuluttajapakkauksissa nyt 0,025 mm:n kalvoa, kun markkinoilla on jopa 0,07 mm:n kalvoja vastaavissa pakkauksissa. Pakkauskalvomme ja samalla käytetyn muovin määrä väheni nyt päättyvän vuoden aikana 17 prosenttia. Potwellin 2 kg:n perunapussien muovikalvon massa on tippunut kymmenessä vuodessa yli 50 prosenttia aktiivisen tuotekehityksen ansiosta. 

Kuoritun perunan pakkauksien muovikalvoa ohensimme vuoden 2023 aikana 23 prosenttia, kun siirryimme käyttämään 0.05 mm:n muovia. Kymmenessä vuodessa 10 kg:n kuoritun perunan pakkauksen muovikalvon määrä on pienentynyt lähes 40 prosenttia.  

Pestyn perunan erikoistuotteiden laminaattikalvoina aloimme käyttää ns. monolaminaattia. Kaikki kalvot ovat nyt samaa LDPE-materiaalia ja soveltuvat kierrätykseen. Uudistuksen yhteydessä kalvoja ohennettiin reilut 7 prosenttia.