balsamicoperunat

Balsamicoperunat

Ainesosat

Annoksia: 4–6  

  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä pussi) 
  • 1/2 dl (rypsi)öljyä 
  • 3/4 dl balsamietikkaa 
  • 1 rkl sokeria 
  • 1 tl suolaa 
  • kourallinen tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua timjamia) 

Valmistus

  1. Paloittele perunat suupaloiksi. Ei tarvitse kuoria! 
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Puhtaat kädet ovat loistava työkalu tässä. 
  3. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon laakeaan uunivuokaan.  
  4. Paista balsamicoperunoita 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsyneet, noin 45 minuuttia. Sekoita perunoita pari kertaa paistamisen aikana, niin balsamietikka imeytyy pottuihin tasaisesti. 
  5. Syö vähän lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Balsamicoperunat toimivat loistavasti esimerkiksi buffapöydässä.