Balsamicoperunat
Ainesosat
Annoksia: 4–6
- 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 1/2 dl (rypsi)öljyä
- 3/4 dl balsamietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- kourallinen tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua timjamia)
Valmistus
- Paloittele perunat suupaloiksi. Ei tarvitse kuoria!
- Sekoita kaikki aineet kulhossa. Puhtaat kädet ovat loistava työkalu tässä.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon laakeaan uunivuokaan.
- Paista balsamicoperunoita 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsyneet, noin 45 minuuttia. Sekoita perunoita pari kertaa paistamisen aikana, niin balsamietikka imeytyy pottuihin tasaisesti.
- Syö vähän lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Balsamicoperunat toimivat loistavasti esimerkiksi buffapöydässä.