Jouluiset sinappiperunat

Sinapilla ja roseepippurilla maustettu lisäke viimeistelee kattauksen, kun on juhlan aika.

Yleisperuna 2kg

4 annosta

Ainesosat

  • 600 g Yleisperunoita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2 tl siirappia
  • suolaa
  • vajaa ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 tl roseepippuria

Valmistus

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Ruskista perunat ja sipulit kevyesti voissa. Mausta dijon-sinapilla, timjamilla, siirapilla, suolalla ja maustepippurilla.
  2. Lisää kerma ja kasvis- tai lihaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
  3. Hiero roseepippurit huhmaressa tai kämmenessä hienommaksi. Sekoita perunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua. Nauti kinkun ja muiden jouluisten leikkeleiden kera.