Jouluiset sinappiperunat
Sinapilla ja roseepippurilla maustettu lisäke viimeistelee kattauksen, kun on juhlan aika.
Yleisperuna 2kg
4 annosta
Ainesosat
- 600 g Yleisperunoita
- 2 rkl voita
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ tl kuivattua timjamia
- 2 tl siirappia
- suolaa
- vajaa ½ tl jauhettua maustepippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl kasvis- tai lihalientä
- 2 tl roseepippuria
Valmistus
- Kuori ja kuutioi perunat. Ruskista perunat ja sipulit kevyesti voissa. Mausta dijon-sinapilla, timjamilla, siirapilla, suolalla ja maustepippurilla.
- Lisää kerma ja kasvis- tai lihaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
- Hiero roseepippurit huhmaressa tai kämmenessä hienommaksi. Sekoita perunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua. Nauti kinkun ja muiden jouluisten leikkeleiden kera.