
Kesäinen perunasalaatti
Hellepäivän lounas valmistuu näppärästi eilispäivän tähteistä. Lisää broileria, nakkeja tai savukalaa.

Varhaisperuna 1kg
Ainekset
- 20 kpl eli noin 600 g kypsiä Varhaisperunoita viipaleina
- 2 varhaissipulia varsineen suikaleina
- 1 nippu retiisejä viipaleina
- puolikas kurkku viipaleina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl öljyä
Lisäksi
- 4 kpl mausteista nakkia tai makkaraa viipaloituna
- 1 rkl öljyä
Valmistus
- Sekoita kulhossa perunat, sipuli, retiisit ja kurkut. Mausta suolalla, pippurilla, valkoviinietikalla ja öljyllä. Tarkista maku ja anna vetäytyä huoneenlämmössä.
- Paista viipaloidut nakit kuumalla pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
- Anna hieman jäähtyä ja sekoita salaatin joukkoon.
Vinkki Salaattiin voit käyttää tähteeksi jäänyttä kypsää broileria, paistia ja savukalaa