Kesäinen perunasalaatti

Hellepäivän lounas valmistuu näppärästi eilispäivän tähteistä. Lisää broileria, nakkeja tai savukalaa.

Varhaisperuna 1kg

Ainekset

  • 20 kpl eli noin 600 g kypsiä Varhaisperunoita viipaleina
  • 2 varhaissipulia varsineen suikaleina
  • 1 nippu retiisejä viipaleina
  • puolikas kurkku viipaleina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä

Lisäksi

  • 4 kpl mausteista nakkia tai makkaraa viipaloituna
  • 1 rkl öljyä

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa perunat, sipuli, retiisit ja kurkut. Mausta suolalla, pippurilla, valkoviinietikalla ja öljyllä. Tarkista maku ja anna vetäytyä huoneenlämmössä.
  2. Paista viipaloidut nakit kuumalla pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
  3. Anna hieman jäähtyä ja sekoita salaatin joukkoon.

Vinkki Salaattiin voit käyttää tähteeksi jäänyttä kypsää broileria, paistia ja savukalaa