Linssi-perunakeitto

Ainesosat

  • 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi) 
  • 2 sipulia 
  • 2 valkosipulinkynttä  
  • 3 rkl rypsiöljyä 
  • 2 tl juustokuminaa 
  • 1 tl curryjauhetta 
  • 1/2 tl kanelia  
  • 1/2 tl kardemummaa  
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa 
  • 8 dl vettä 
  • 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja) 
  • 1 prk kokonaisina säilöttyjä tomaatteja  
  • 1 1/2 tl suolaa 
  • 1 prk (2 dl) kaurakermaa 
  • korianteria ja oliiviöljyä, jos haluat 

Valmistus

  1. Kuori perunat kulhoon kylmään veteen. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. 
  3. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää mausteet ja paista minuutti sekoitellen.  
  4. Lisää sipuli. Kuullota sipuli raukeaksi ja lisää valkosipuli. 
  5. Lisää kattilaan säilötyt tomaatit. Riko tomaatteja pienemmäksi esimerkiksi puuhaarukalla. Mittaa vesi tomaattipurkilla ja lisää kattilaan.  
  6. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan.  
  7. Kun vesi kiehuu, paloittele perunat ja lisää kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.  
  8. Lisää suola ja kaurakerma ja kuumenna. 
  9. Lisää lautasille korianteria ja oliiviöljyä, jos haluat.