
Linssi-perunakeitto
Ainesosat
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl curryjauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- 8 dl vettä
- 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja)
- 1 prk kokonaisina säilöttyjä tomaatteja
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 prk (2 dl) kaurakermaa
- korianteria ja oliiviöljyä, jos haluat
Valmistus
- Kuori perunat kulhoon kylmään veteen.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää mausteet ja paista minuutti sekoitellen.
- Lisää sipuli. Kuullota sipuli raukeaksi ja lisää valkosipuli.
- Lisää kattilaan säilötyt tomaatit. Riko tomaatteja pienemmäksi esimerkiksi puuhaarukalla. Mittaa vesi tomaattipurkilla ja lisää kattilaan.
- Huuhtele linssit ja lisää kattilaan.
- Kun vesi kiehuu, paloittele perunat ja lisää kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
- Lisää suola ja kaurakerma ja kuumenna.
- Lisää lautasille korianteria ja oliiviöljyä, jos haluat.