Nuijaperunat 

Ainesosat

  • 150 g ruskistettua voita 
  • 1 kg perunoita  
  • 1 l vettä 
  • 1 tl suolaa keittämiseen  
  • 1/2 tl suolaa perunoiden joukkoon  
  • 3/4 dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. Laita voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes voi muuttuu meripihkan väriseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi heti kulhoon. 
  2. Keitä vesi kattilassa ja lisää suola. Lisää pestyt perunat kiehuvaan veteen niin, että perunat peittyvät veteen juuri ja juuri. Keitä noin 10 minuuttia, tarkista kypsyys terävällä veitsellä. Kaada vesi pois. Nosta kattila takaisin levylle, lisää kattilaan puhdas keittiöpyyhe ja sulje kansi.  
    Hienonna ruohosipuli.  
  3. Murskaa perunat kevyesti nuijalla tai vaikka haarukalla. Lisää suola, ruskistettu voi ja ruohosipuli kattilaan ja sekoita varovasti. Syö heti.