Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti

Ainesosat

  • 500 g perunoita (kiinteitä) 
  • 500 g punajuuria 
  • 1 rkl öljyä 
  • 1/2 tl suolaa 
  • 1 isohko keltasipuli 
  • 1 sitruunan raastettu kuori 
  • 1 sitruunan mehu 
  • 1 rku lehtipersiljaa 
  • 1/4 tl suolaa 
  • 1 rkl öljyä 
  • 1 prk kikherneitä 
  • (fetajuustoa, jos haluat) 

Valmistus

  1. Leikkaa perunat suupaloiksi, ei tarvitse kuoria. 
  2. Leikkaa punajuuret perunoita pienemmiksi paloiksi, niitäkään ei tarvitse kuoria. Paahda perunoita ja punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat alkavat ruskettua nätisti. 
  3. Kasvisten paahtuessa kuori, halkaise ja viipaloi keltasipuli. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita sipuli ja sitruuna kulhossa, rutistele sipulia kunnolla. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun kasvikset paahtuvat. 
  4. Hienonna lehtipersilja ja valuta kikherneet. 
  5. Lisää kulhoon suola, rypsiöljy, kuumat punajuuret ja perunat, kikherneet ja lehtipersilja. Sekoita. Murenna päälle fetajuustoa, jos haluat.