Paahdettu perunasalaatti
Ainesosat
- 500 g perunoita (kiinteitä)
- 500 g punajuuria
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 isohko keltasipuli
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 1 rku lehtipersiljaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 1 prk kikherneitä
- (fetajuustoa, jos haluat)
Valmistus
- Leikkaa perunat suupaloiksi, ei tarvitse kuoria.
- Leikkaa punajuuret perunoita pienemmiksi paloiksi, niitäkään ei tarvitse kuoria. Paahda perunoita ja punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat alkavat ruskettua nätisti.
- Kasvisten paahtuessa kuori, halkaise ja viipaloi keltasipuli. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita sipuli ja sitruuna kulhossa, rutistele sipulia kunnolla. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun kasvikset paahtuvat.
- Hienonna lehtipersilja ja valuta kikherneet.
- Lisää kulhoon suola, rypsiöljy, kuumat punajuuret ja perunat, kikherneet ja lehtipersilja. Sekoita. Murenna päälle fetajuustoa, jos haluat.