Peruna cupcake
Perunassa on asennetta. Siitä syntyvät myös suloiset juhlapöydän herkut.
Jauhoinen peruna 2kg
Gluteeniton, 6–8 kpl vuokien koosta riippuen
Ainesosat
- 120 g eli noin 2 keskikokoista Jauhoista Perunaa
- vettä
- suolaa
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl mantelijauhoa
- 1½ dl tattarijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 tl kardemummaa
Kuorrutus
- 50 g pehmeää voita
- 200 g tuorejuustoa
- 2 rkl limetinmehua
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Koristeluun
- sesongin villiyrttejä ja kukkia
Valmistus
- Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat perunasurvimella ja anna jäähtyä.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja jäähtynyt perunasose vaahtoon.
- Sekoita mantelijauhe, tattarijauho, leivinjauhe, ripaus suolaa ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Annostele taikina muffinivuokiin tai muffinivuokapellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä.
- Sekoita kuorrutusaineet tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden leivonnaisten päälle pursottamalla tai lusikoi kuorrutusta päälle.
- Koristele sesongin villiyrteillä ja kukilla.