Peruna cupcake

Perunassa on asennetta. Siitä syntyvät myös suloiset juhlapöydän herkut.

Jauhoinen peruna 2kg

Gluteeniton, 6–8 kpl vuokien koosta riippuen

Ainesosat

  • 120 g eli noin 2 keskikokoista Jauhoista Perunaa
  • vettä
  • suolaa
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1½ dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus

  • 50 g pehmeää voita
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Koristeluun

  • sesongin villiyrttejä ja kukkia

Valmistus

  1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat perunasurvimella ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja jäähtynyt perunasose vaahtoon.
  3. Sekoita mantelijauhe, tattarijauho, leivinjauhe, ripaus suolaa ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan.
  4. Annostele taikina muffinivuokiin tai muffinivuokapellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä.
  5. Sekoita kuorrutusaineet tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden leivonnaisten päälle pursottamalla tai lusikoi kuorrutusta päälle.
  6. Koristele sesongin villiyrteillä ja kukilla.