
Perunablinit
Gluteenittomat blinit syntyvät perunasta ja tattarista. Täydellistä tarjottavaa vaikka vieraille.

Keittoperuna 1kg
Gluteeniton, noin 12–14 kpl pieniä blinejä
Ainesosat
- 250 g eli 4 keskikokoista Keittoperunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
Paistamiseen
- voita
Valmistus
- Kuori ja keitä perunoita noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Jäähdytä ja raasta perunat.
- Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat.
- Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä.
- Nauti haluamasi lisäkkeiden, kuten sienisalaatin, mädin, smetanan ja sipulin kera tai tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi savu- tai graavikalalle.