Perunablinit

Gluteenittomat blinit syntyvät perunasta ja tattarista. Täydellistä tarjottavaa vaikka vieraille.

Keittoperuna 1kg

Gluteeniton, noin 12–14 kpl pieniä blinejä

Ainesosat

  • 250 g eli 4 keskikokoista Keittoperunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa

Paistamiseen

  • voita

Valmistus

  1. Kuori ja keitä perunoita noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Jäähdytä ja raasta perunat.
  2. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat.
  3. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä.
  4. Nauti haluamasi lisäkkeiden, kuten sienisalaatin, mädin, smetanan ja sipulin kera tai tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi savu- tai graavikalalle.