Perunakakku
Suolainen kakku on astunut uuteen aikaan. Tee gluteeniton kakkupohja perunasta.
Jauhoinen peruna 2kg
Gluteeniton, 12 hengelle
Ainesosat
- 10 keskikokoista Jauhoista Perunaa kuorittuna
- vettä
- suolaa
- 2 munaa
- 2 dl smetanaa
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- ½ parmesaanijuustoa raastettuna
Täyte
- 1 rkl voita
- 200 g herkkusieniä viipaleina
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 dl hienonnettua basilikaa
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- vuoan voiteluun: voita ja korppujauhoja
Koristeluun
- 100 g kylmäsavulohta palana tai viipaleina
- villiyrttejä, esimerkiksi horsman versoja, kukkia tai kukintoja
Valmistus
- Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat perunasurvimella ja anna hieman jäähtyä.
- Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka voilla ja korppujauhota vuoka.
- Sekoita keskenään soseutetut jäähtyneet perunat, kananmunat, smetana ja mausteet. Tarkista maku.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Sulata voi paistinpannulla sekä ruskista siinä kevyesti herkkusienet ja sipuli.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku, anna hieman jäähtyä ja sekoita basilika täytteeseen.
- Levitä puolet perunasoseesta vuokaan. Levitä täyte ja loput perunasoseesta. Laita vuoka uuniin ja anna paistua noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kylmäsavulohifileestä ohuita viipaleita ja laita ne limittäin pystyyn kakun päälle.
- Koristele luonnon yrteillä tai muilla yrteillä sekä kukilla.
- Tarjoile juhlapöydässä suolaisena herkkuna tai kala-, liha- tai riistaruokien lisäkkeenä lämpöisenä ilman koristelua.
Vinkki Voit koristella kakun myös lihaleikkeleillä, kuten esimerkiksi ohuilla kinkku- tai naudanpaistiviipaleilla, mozzarellaviipaleilla tai salaattijuustokuutioilla.