Perunalaatikko
Annoksia 6–8
Ainesosat
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 2 sipulia
- kasviksia mielesi ja jääkaappisi mukaan: esimerkiksi fenkoli, purjo, muutama keltajuuri ja/tai porkkana
- 1 rku tilliä
- 1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia
- 1 prk suomalaista luonnonkalasäilykettä (esimerkiksi Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
- 1 tl suolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 1 prk (2 dl) kaurakermaa tai 2 dl kasvislientä
- (pinnalle sitruunaviipaleita, jos haluat)
Valmistus
- Laita perunat likoamaan veteen.
- Kuori ja hienonna kasvikset. Paista niitä öljytilkassa (käytä kalasäilykkeen öljyä), kunnes ne hieman pehmenevät, noin vartti.
- Pese perunat ja leikkaa ne parin millin viipaleiksi. Ei ole pakko kuoria, jos et halua.
- Hienonna tilli. Valuta kaprikset.
- Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
- Lisää laatikon pinnalle muutama sitruunaviipale, jos haluat.
- Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea, noin tunti. Jos pinta uhkaa palaa, peitä se leivinpaperilla ja nosta laatikko alemmalle tasolle.