Perunalaatikko

Annoksia 6–8

Ainesosat

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 2 sipulia
  • kasviksia mielesi ja jääkaappisi mukaan: esimerkiksi fenkoli, purjo, muutama keltajuuri ja/tai porkkana
  • 1 rku tilliä
  • 1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia
  • 1 prk suomalaista luonnonkalasäilykettä (esimerkiksi Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
  • 1 tl suolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 1 prk (2 dl) kaurakermaa tai 2 dl kasvislientä
  • (pinnalle sitruunaviipaleita, jos haluat)

Valmistus

  1. Laita perunat likoamaan veteen.
  2. Kuori ja hienonna kasvikset. Paista niitä öljytilkassa (käytä kalasäilykkeen öljyä), kunnes ne hieman pehmenevät, noin vartti.
  3. Pese perunat ja leikkaa ne parin millin viipaleiksi. Ei ole pakko kuoria, jos et halua.
  4. Hienonna tilli. Valuta kaprikset.
  5. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
  6. Lisää laatikon pinnalle muutama sitruunaviipale, jos haluat.
  7. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea, noin tunti. Jos pinta uhkaa palaa, peitä se leivinpaperilla ja nosta laatikko alemmalle tasolle.