Perunalätyt

Gluteenittomat lättyjuhlat! Kestitse vieraat suolaisesti ja makeasti.

Annabelle 1kg

Ainesosat

  • 3–4 kpl kypsää keskikokoista Annabelle-perunaa raastettuna (noin 2 dl raastetta)
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa tai kookosmaitoa
  • 1,5 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 50 g voita sulatettuna tai 0,5 dl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • voita

Smetana Täyte

  • 1 dl smetanaa
  • 6 viipaletta meetvurstia hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia tai sipulia hienonnettuna
  • 4 rkl raejuustoa
  • (suolaa)

Valmistus

  1. Sekoita raastettu peruna, kananmuna, maito, jauhot, suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Paista taikinasta voissa 4–6 lettua pannun koosta riippuen.
  3. Nauti joko suolaisen tai makean täytteen kera.

Smetana-Täyte

  1. Sekoita täyteainekset ja levitä seos lettujen päälle.
  2. Kääri rullalle ja nauti.