Perunalätyt
Gluteenittomat lättyjuhlat! Kestitse vieraat suolaisesti ja makeasti.
Annabelle 1kg
Ainesosat
- 3–4 kpl kypsää keskikokoista Annabelle-perunaa raastettuna (noin 2 dl raastetta)
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa tai kookosmaitoa
- 1,5 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja
- suolaa
- 50 g voita sulatettuna tai 0,5 dl rypsiöljyä
Paistamiseen
- voita
Smetana Täyte
- 1 dl smetanaa
- 6 viipaletta meetvurstia hienonnettuna
- 2 rkl ruohosipulia tai sipulia hienonnettuna
- 4 rkl raejuustoa
- (suolaa)
Valmistus
- Sekoita raastettu peruna, kananmuna, maito, jauhot, suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista taikinasta voissa 4–6 lettua pannun koosta riippuen.
- Nauti joko suolaisen tai makean täytteen kera.
Smetana-Täyte
- Sekoita täyteainekset ja levitä seos lettujen päälle.
- Kääri rullalle ja nauti.