
Perunamunakas
Käytä eilisen tähteet ja tee niistä munakas. Se taltuttaa nälän kaikkina vuorokaudenaikoina.

Siikliperuna 1kg
2 annosta
Ainesosat
- 6 munaa
- 4 rkl vettä tai kermaa
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 pieni sipuli
- 200 g eli noin 7–8 kpl kypsää Siikliperunaa viipaleina
- 2 rkl juustoraastetta
Paistamiseen
- 2 rkl voita tai oliivi- tai rypsiöljyä
Viimeistelyyn
- ruohosipulia, varhaissipulia tai persiljaa
Valmistus
- Sekoita rikotut munat, mausteet ja vesi tai kerma keskenään.
- Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli.
- Käytä paistinpannua, jonka voi laittaa uuniin. Kuumenna rasva pannulla ja laita pannulle perunaviipaleet, sipuli ja tomaatit.
- Paista käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla.
- Kaada munaseos pannulle ja ripottele päälle juustoraaste.
- Laita paistinpannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.
- Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia, varhaissipulia tai persiljaa.
- Leikkaa paloiksi ja nauti vihreä salaatin kera.