Perunamunakas

Käytä eilisen tähteet ja tee niistä munakas. Se taltuttaa nälän kaikkina vuorokaudenaikoina.

Siikliperuna 1kg

2 annosta

Ainesosat

  • 6 munaa
  • 4 rkl vettä tai kermaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g eli noin 7–8 kpl kypsää Siikliperunaa viipaleina
  • 2 rkl juustoraastetta

Paistamiseen

  • 2 rkl voita tai oliivi- tai rypsiöljyä

Viimeistelyyn

  • ruohosipulia, varhaissipulia tai persiljaa

Valmistus

  1. Sekoita rikotut munat, mausteet ja vesi tai kerma keskenään.
  2. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Käytä paistinpannua, jonka voi laittaa uuniin. Kuumenna rasva pannulla ja laita pannulle perunaviipaleet, sipuli ja tomaatit.
  4. Paista käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla.
  5. Kaada munaseos pannulle ja ripottele päälle juustoraaste.
  6. Laita paistinpannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.
  7. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia, varhaissipulia tai persiljaa.
  8. Leikkaa paloiksi ja nauti vihreä salaatin kera.