Perunamuusi
Ainesosat
Annoksia: 4–6.
Valmistelut: 30 minuuttia.
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- vettä keittämiseen
- 100 g (ruskistettua) voita
- 1 1/2 – 2 1/2 dl perunoiden keitinlientä
- 1/2 tl suolaa
Valmistus
- Kuori ja paloittele perunat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää perunat. Kaada ylimääräinen vesi pois, riittää että perunat peittyvät juuri ja juuri. Laita päälle kansi ilmavasti.
- Keitä perunoita niin kauan, että terävä veitsi uppoaa niihin vaivatta.
- Kaada vesi pois, säästä liemi. Anna perunoiden kuivahtaa hetki.
- Soseuta perunat paseeraamalla ne siivilän läpi tai sosemyllyllä.
- Lisää voi kuutioina tai sulatettuna. Lisää perunoiden keitinliemi ja sekoita nuolijalla.
- Mausta suolalla.
- Syö heti.