Perunamuusi

Ainesosat

Annoksia: 4–6.
Valmistelut: 30 minuuttia.

  • 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
  • vettä keittämiseen
  • 100 g (ruskistettua) voita
  • 1 1/2 – 2 1/2 dl perunoiden keitinlientä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää perunat. Kaada ylimääräinen vesi pois, riittää että perunat peittyvät juuri ja juuri. Laita päälle kansi ilmavasti.
  3. Keitä perunoita niin kauan, että terävä veitsi uppoaa niihin vaivatta.
  4. Kaada vesi pois, säästä liemi. Anna perunoiden kuivahtaa hetki.
  5. Soseuta perunat paseeraamalla ne siivilän läpi tai sosemyllyllä.
  6. Lisää voi kuutioina tai sulatettuna. Lisää perunoiden keitinliemi ja sekoita nuolijalla.
  7. Mausta suolalla.
  8. Syö heti.