
Perunarieska
Yllätä perhe tuoksulla! Paras gluteeniton rieska syntyy perunasta ja tattarista.

Jauhoinen peruna 2kg
Gluteeniton, 6–8 kpl
Ainesosat
- 250 g eli noin 4 keskikokoista Muusiperunaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 kananmuna
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Voiteluun
- sulaa voita
Valmistus
- Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Soseuta perunat perunasurvimella ja sekoita joukkoon suola sekä voi.
- Anna soseen jäähtyä.
- Kuumenna uuni 240 asteeseen.
- Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin kanamuna ja tattarijauho. Vaivaa vain sen verran, että saat jauhot tasaisesti sekaan. Taikinaan ei saa vaivata sitkoa.
- Taputtele taikinasta 6–8 pientä pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin. Pistele rieskat haarukalla.
- Paista rieskoja 10 minuuttia kuumassa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla ennen tarjoilua ja nauti vaikka munavoin kera.