
Perunasosekeitto
Lämmin alkupala tai lounas antaa samettisen olon koko keholle.

Jauhoinen peruna 2kg
4 annosta
Ainesosat
- 1 pieni noin 100 g purjosipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 noin 100 g varsisellerin vartta
- 600 g eli noin 6–7 keskikokoista muusiperunaa
- 2 rkl voita
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 6 dl kasvislientä tai vettä
- 2 dl kuohukermaa
Valmistus
- Halkaise ja pese purjo sekä leikkaa se viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Pese ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori ja paloittele perunat.
- Sulata voi pannulla ja hauduta siinä kevyesti purjosipuli, valkosipuli, varsiselleri ja perunat. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman hajonneet.
- Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Nauti maalaisleivän kera.
Vinkki Keiton voit maustaa kinkkusuikaleilla, savupororouheella tai savukalalla.