Perunasosekeitto

Lämmin alkupala tai lounas antaa samettisen olon koko keholle.

Jauhoinen peruna 2kg

4 annosta

Ainesosat

  • 1 pieni noin 100 g purjosipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 noin 100 g varsisellerin vartta
  • 600 g eli noin 6–7 keskikokoista muusiperunaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 6 dl kasvislientä tai vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistus

  1. Halkaise ja pese purjo sekä leikkaa se viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Pese ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Sulata voi pannulla ja hauduta siinä kevyesti purjosipuli, valkosipuli, varsiselleri ja perunat. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman hajonneet.
  4. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Nauti maalaisleivän kera.

Vinkki Keiton voit maustaa kinkkusuikaleilla, savupororouheella tai savukalalla.