Perunatorttu
Pellillinen
Ainesosat
- 1 pkt (500 g) valmiita lehti- tai voitaikinalevyjä
- 150 g voimakasta juustoa
- muutama peruna (n. 300 g)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
Valmistus
- Levitä jäiset lehti- tai voitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa sulaneet levyt puoliksi tai kolmeen osaan. Saksilla onnistuu hyvin.
- Raasta juusto ja levitä voitaikinalevyjen päälle.
- Pese perunat, ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
Huuhtaise viipaleet vedellä ja kuivaa pyyhkeellä. - Sekoita perunat, öljy, suola ja oregano kulhossa.
- Jaa perunat lehtitaikinalevyjen päälle.
- Paista perunatorttuja 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ruskettuvat kauniisti, noin 20 minuuttia. Tarjoile heti.