Perunatorttu

Pellillinen

Ainesosat

  • 1 pkt (500 g) valmiita lehti- tai voitaikinalevyjä
  • 150 g voimakasta juustoa
  • muutama peruna (n. 300 g)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valmistus

  1. Levitä jäiset lehti- tai voitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa sulaneet levyt puoliksi tai kolmeen osaan. Saksilla onnistuu hyvin.
  2. Raasta juusto ja levitä voitaikinalevyjen päälle.
  3. Pese perunat, ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
    Huuhtaise viipaleet vedellä ja kuivaa pyyhkeellä.
  4. Sekoita perunat, öljy, suola ja oregano kulhossa.
  5. Jaa perunat lehtitaikinalevyjen päälle.
  6. Paista perunatorttuja 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ruskettuvat kauniisti, noin 20 minuuttia. Tarjoile heti.