Pienet perunamunkit
Vaputtaako? Munkin voi tehdä myös perunasta!
Jauhoinen peruna 2kg
Gluteeniton, noin 20 pientä munkkia
Ainesosat
- 250 g eli noin 4 keskikokoista Jauhoista Perunaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoa
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
Paistamiseen
- öljyä
Pinnalle
- kaneli-sokeriseosta
Valmistus
- Kuori ja kypsennä perunat suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet sekä raastettu sitruunan kuori ja sekoita massa tasaiseksi.
- Lämmitä öljy 180 asteeseen. Ota taikinasta kahdella pikkulusikalla pallukoita ja laita öljyyn kypsymään. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että munkkien pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
- Anna munkkien jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi kahvin, teen tai mehun kera.