Puikulamuussi
Perunavoita, kuten ennen sanottiin. Puikulaperunoista syntyy kiinteä ja vahva muusi.
Puikula 1kg
Ainesosat
- 1 kg Puikulaperunoita kuorittuna
- vettä
- suolaa
- 50 g voita
- 2 dl kuumaa täysmaitoa tai perunoiden keitinlientä
Valmistus
- Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi.
- Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen.
- Lisää voi pieninä kuutioina ja soseuta perunat perunasurvimella.
- Mausta suolalla ja lisää maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki Mausta muusi kylmäsavupororouheella (1 dl) tai hienonnetulla kylmäsavuporopaistilla ja hienonnetulla persiljalla.