Puikulamuussi

Perunavoita, kuten ennen sanottiin. Puikulaperunoista syntyy kiinteä ja vahva muusi.

Puikula 1kg

Ainesosat

  • 1 kg Puikulaperunoita kuorittuna
  • vettä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • 2 dl kuumaa täysmaitoa tai perunoiden keitinlientä

Valmistus

  1. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi.
  2. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen.
  3. Lisää voi pieninä kuutioina ja soseuta perunat perunasurvimella.
  4. Mausta suolalla ja lisää maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin.
  5. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki Mausta muusi kylmäsavupororouheella (1 dl) tai hienonnetulla kylmäsavuporopaistilla ja hienonnetulla persiljalla.