Ranskalaiset perunat

Tuoreet ranskikset sopivat parhaimmankin pihvin tai burgerin kylkeen.

Kiinteä peruna 2kg

Ainesosat

  • 1 kg Kiinteitä Perunoita
  • suolaa

Uppopaistamiseen

  • öljyä

Jogurttikastike

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl ketsuppia
  • suolaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai sipulia

Valmistus

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne sormen paksuisiksi suikaleiksi. Upota ne kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä noin 10 minuuttia vedessä. Kuivaa perunat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin.
  3. Kuumenna litra öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä perunoita muutamassa erässä noin 3 minuuttia. Älä ruskista.
  4. Nosta perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille. Voit valmistella ruuan tähän asti pari-kolme tuntia ennen tarjoilua. Jäähdytä perunat.
  5. Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi juuri ennen tarjoilua 180-asteisessa öljyssä. Valuta ja mausta suolalla.
  6. Tarjoile lisäkkeenä tai jogurttikastikkeen ja raastetun parmesaanin kera.

Jogurttikastike

  1. Sekoita ainekset ja tarkista maku.