Ranskalaiset perunat
Tuoreet ranskikset sopivat parhaimmankin pihvin tai burgerin kylkeen.
Kiinteä peruna 2kg
Ainesosat
- 1 kg Kiinteitä Perunoita
- suolaa
Uppopaistamiseen
- öljyä
Jogurttikastike
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl ketsuppia
- suolaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai sipulia
Valmistus
- Kuori perunat ja leikkaa ne sormen paksuisiksi suikaleiksi. Upota ne kulhoon, jossa on kylmää vettä.
- Anna perunoiden jäähtyä noin 10 minuuttia vedessä. Kuivaa perunat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin.
- Kuumenna litra öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä perunoita muutamassa erässä noin 3 minuuttia. Älä ruskista.
- Nosta perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille. Voit valmistella ruuan tähän asti pari-kolme tuntia ennen tarjoilua. Jäähdytä perunat.
- Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi juuri ennen tarjoilua 180-asteisessa öljyssä. Valuta ja mausta suolalla.
- Tarjoile lisäkkeenä tai jogurttikastikkeen ja raastetun parmesaanin kera.
Jogurttikastike
- Sekoita ainekset ja tarkista maku.