Rosmariini-hunajaperunat
Rosmariini on perunan paras kaveri. Lisäksi tarvitaan suolaista ja makeaa: pekonia ja hunajaa.
Annabelle 1kg
4 annosta
Ainesosat
- 12 tasakokoista Annabelle-perunaa kuorittuna
- 1 rkl voita
- 5 viipaletta kylmäsavupekonia suikaleina
- suolaa
- 2 tl kuivattua rosmariinia tai tuoretta hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- ½ rkl hunajaa
Valmistus
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Ruskista voi pannulla, lisää perunat ja ruskista perunoiden pinta.
- Mausta suolalla, rosmariinilla, valkosipulilla ja hunajalla sekä lisää suikaloitu pekoni. Sekoita mausteet sekä pekoni perunoihin ja laita seos uunivuokaan tai pellille.
- Kypsennä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nauti sellaisenaan salaatin kanssa tai lisäkkeenä lammas- ja liharuokien kera.