Rosmariini-hunajaperunat

Rosmariini on perunan paras kaveri. Lisäksi tarvitaan suolaista ja makeaa: pekonia ja hunajaa.

Annabelle 1kg

4 annosta

Ainesosat

  • 12 tasakokoista Annabelle-perunaa kuorittuna
  • 1 rkl voita
  • 5 viipaletta kylmäsavupekonia suikaleina
  • suolaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia tai tuoretta hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • ½ rkl hunajaa

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Ruskista voi pannulla, lisää perunat ja ruskista perunoiden pinta.
  2. Mausta suolalla, rosmariinilla, valkosipulilla ja hunajalla sekä lisää suikaloitu pekoni. Sekoita mausteet sekä pekoni perunoihin ja laita seos uunivuokaan tai pellille.
  3. Kypsennä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nauti sellaisenaan salaatin kanssa tai lisäkkeenä lammas- ja liharuokien kera.