Röstiperunat

Ainesosat

Annoksia: 8 

  • 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi) 
  • 1 tl suolaa 
  • Paistamiseen kirkastettua voita tai rypsiöljyä 
  • Tarjoiluun mieluisia blinitäytteitä: skagendippiä, mätiä, hienonnettua punasipulia jne 

Valmistus

  1. Kuori perunat. Raasta perunat laatikkoraastimen karkealla terällä ja laita raaste kylmään veteen. 
  2. Valuta perunaraaste lävikössä. Puristele vesi pois mahdollisimman hyvin. 
  3. Mausta raaste suolalla. 
  4. Kuumenna valurautapannu tai muu kuumuutta kestävä paistinpannu. Lisää loraus kirkastettua voita tai rypsiöljyä pannulle. 
  5. Lisää pieni kourallinen perunaraastetta suoraan paistinpannulle. Levitä raaste laajemmin kuin kasaan. 
  6. Aseta pala leivinpaperia raasteen päälle ja aseta leivinpaperin päälle kattila. Paina kattilaa voimakkaasti, jotta perunaraaste leviää ohueksi letuksi. 
  7.  Paista perunaröstiä keskilämmöllä, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Työnnä lasta letun alle ja varmista, että se irtoaa. Käännä sitten lettu ja paista toinen puoli. 
  8. Paista loput perunaröstit samoin ja syö heti blinitäytteiden kanssa. Tällä ohjeella tulee noin 8 lettua, vähän paistinpannun koosta riippuen. 

Psst! Röstiperunat ovat parhaimmillaan suoraan pannulta. Jos haluat paistaa kaikki valmiiksi, laita valmiit röstit 100-asteiseen uuniin odottamaan.