
Röstiperunat
Ainesosat
Annoksia: 8
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 1 tl suolaa
- Paistamiseen kirkastettua voita tai rypsiöljyä
- Tarjoiluun mieluisia blinitäytteitä: skagendippiä, mätiä, hienonnettua punasipulia jne
Valmistus
- Kuori perunat. Raasta perunat laatikkoraastimen karkealla terällä ja laita raaste kylmään veteen.
- Valuta perunaraaste lävikössä. Puristele vesi pois mahdollisimman hyvin.
- Mausta raaste suolalla.
- Kuumenna valurautapannu tai muu kuumuutta kestävä paistinpannu. Lisää loraus kirkastettua voita tai rypsiöljyä pannulle.
- Lisää pieni kourallinen perunaraastetta suoraan paistinpannulle. Levitä raaste laajemmin kuin kasaan.
- Aseta pala leivinpaperia raasteen päälle ja aseta leivinpaperin päälle kattila. Paina kattilaa voimakkaasti, jotta perunaraaste leviää ohueksi letuksi.
- Paista perunaröstiä keskilämmöllä, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Työnnä lasta letun alle ja varmista, että se irtoaa. Käännä sitten lettu ja paista toinen puoli.
- Paista loput perunaröstit samoin ja syö heti blinitäytteiden kanssa. Tällä ohjeella tulee noin 8 lettua, vähän paistinpannun koosta riippuen.
Psst! Röstiperunat ovat parhaimmillaan suoraan pannulta. Jos haluat paistaa kaikki valmiiksi, laita valmiit röstit 100-asteiseen uuniin odottamaan.