Savustetut varhaisperunat
Savustajan bravuuri kypsyy savustuspöntössä tai grillissä sopivalla hiilloksella.
Varhaisperuna 2kg
Ainesosat
- 1 kg Varhaisperunoita
- suolaa
- vettä
Viimeistelyyn
- voita
- tilliä tai muuta yrttiä
- vastajauhettua mustapippuria
- sormisuolaa
Valmistus
- Keitä pieniä uusia perunoita noin 10 minuutin ajan. Nosta potut savustuspönttöön tai grilliin, jossa on sopiva hiillos. Voit käyttää myös savustuspussia, käyttöohjeen mukaan.
- Laita savustuslastut grilliin ja grillaa perunoita noin 15 minuutin ajan.
- Halutessasi voit viimeistellä perunat vielä paistamalla ne rapeaksi voissa tai grillissä. Silppua pinnalle tilliä, rouhaise päälle pari kierrosta mustapippuria ja lisää vielä lopuksi hieman sormisuolaa.
- Jos perunoita jää, tee niistä savuperunasalaatti. Viipaloi perunat ja sekoita joukkoon kermaviiliä. Mausta salaatti hienonnetulla ruohosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja sinapilla. Nauti lisäkkeenä.