Suolainen piirakkapohja perunamuusista

Ainesosat

Annoksia: 8  

  • 3 dl perunamuusia 
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja 
  • 1/2 dl ruisjauhoja 
  • 1/4 dl (rypsi)öljyä 

Valmistus

  1. Sekoita pohjataikinan ainekset kulhossa käsin ja muotoile palloksi. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. 
  2. Painele piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään tunniksi. 
  3. Laita vuoka jääkaapista suoraan uuniin ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. 
  4. Täytä haluamallasi tavalla. 

Psst! Painele piirakkapohja edellisenä päivänä irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan paistamista.