Suolainen piirakkapohja perunamuusista
Ainesosat
Annoksia: 8
- 3 dl perunamuusia
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl ruisjauhoja
- 1/4 dl (rypsi)öljyä
Valmistus
- Sekoita pohjataikinan ainekset kulhossa käsin ja muotoile palloksi. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat.
- Painele piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Laita vuoka jääkaapista suoraan uuniin ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Täytä haluamallasi tavalla.
Psst! Painele piirakkapohja edellisenä päivänä irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan paistamista.