TAPASPERUNAT & HARISSAMAJONEESI

Ainesosat

2–4 hengelle

Tapasperunat 

  • 1 kg perunoita 
  • 3 rkl öljyä 
  • 1 tl jeeraa 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 tl paprikajauhetta 
  • 1 tl kuivattua timjamia 
  • 1 tl jauhettua korianteria

Harissamajoneesi

  • 1 1/2 dl majoneesia 
  • 1 tl harissa-chilitahnaa 
  • 1 limetin raastettu kuori 
  • 2 tl limettimehua

Valmistus

  1. Leikkaa potut suupaloksi. Ei siis tarvitse kuoria! Nosta perunat vesikulhoon kylpemään vartiksi. Kaada vesi pois ja kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  2. Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää muut aineet perunoiden päälle ja sekoita kunnolla käsin, jotta mausteet levittyvät tasaisesti.
  3. Paahda perunoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat muuttuneet pinnastaan rapeiksi. Sekoita perunoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos sellainen uunistasi löytyy. Silloin sopiva lämpötila on 180 astetta.
  4. Pottujen kypsyessä tee harissamajoneesi: sekoita kaikki aineet kulhossa. Myös hummus on taivaallinen pari pottujen kanssa, samoin sitruunalla ja suolalla maustettu ranskankerma. 

Vinkki: Yleensä paahdetut perunat valmistetaan jauhoisista perunoista, mutta itse tykkään kiinteistä. Makuasia! Helpoin tapa valita sopiva peruna on napata kaupasta mukaan vihreä perunapussi, jonka perunat ovat tutkitusti kiinteitä.