TAPASPERUNAT & HARISSAMAJONEESI
Ainesosat
2–4 hengelle
Tapasperunat
- 1 kg perunoita
- 3 rkl öljyä
- 1 tl jeeraa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl jauhettua korianteria
Harissamajoneesi
- 1 1/2 dl majoneesia
- 1 tl harissa-chilitahnaa
- 1 limetin raastettu kuori
- 2 tl limettimehua
Valmistus
- Leikkaa potut suupaloksi. Ei siis tarvitse kuoria! Nosta perunat vesikulhoon kylpemään vartiksi. Kaada vesi pois ja kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää muut aineet perunoiden päälle ja sekoita kunnolla käsin, jotta mausteet levittyvät tasaisesti.
- Paahda perunoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat muuttuneet pinnastaan rapeiksi. Sekoita perunoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Käytä kiertoilmatoimintoa, jos sellainen uunistasi löytyy. Silloin sopiva lämpötila on 180 astetta.
- Pottujen kypsyessä tee harissamajoneesi: sekoita kaikki aineet kulhossa. Myös hummus on taivaallinen pari pottujen kanssa, samoin sitruunalla ja suolalla maustettu ranskankerma.
Vinkki: Yleensä paahdetut perunat valmistetaan jauhoisista perunoista, mutta itse tykkään kiinteistä. Makuasia! Helpoin tapa valita sopiva peruna on napata kaupasta mukaan vihreä perunapussi, jonka perunat ovat tutkitusti kiinteitä.