Vappuleivät

Ainesosat

(noin 8 kpl)

  • 1 pkt kiinteää tofua (tai katkarapuja)
  • 2 kevätsipulia
  • 2 pientä suolakurkkua
  • 1/2 dl tuoretta tilliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • (ripaus suolaa)
  • 4 eilistä perunaa
  • 8 leipäviipaletta

Valmistus

  1. Kääri tofu hetkeksi keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle paino. (Jos käytät katkarapuja, sulata ne lävikössä, purista ylimääräinen neste pois ja hienonna ravut vähän pienemmiksi.)
  2. Hienonna kevätsipuli, suolakurkut ja tilli.
  3. Murenna tofu kulhoon. Lisää sipuli, suolakurkku, tilli, sitruunamehu, majoneesi ja mustapippuri. Lisää suolaa maun mukaan, täyte saa olla suolainen.
  4. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Paahda leivät, levitä pohjalle kerros tahnaa ja lisää päälle viipaloidut perunat. Nauti!