Tero Oinonen Potwellin toimitusjohtajaksi 

Tero Oinonen aloittaa syyskuun alussa Potwellissa toimitusjohtajana nykyisen toimitusjohtajan Teppo Vetoniemen siirtyessä eläkkeelle. Teppo Vetoniemi toimii syksyllä tarpeen mukaan tukena, jotta muutos sujuu mahdollisimman joustavasti. 

Tero Oinosella on pitkä ura takanaan suomalaisten elintarvikkeiden parissa, ja yhteistyö kaupan kanssa on hänelle äärimmäisen tuttua. Alkujaan kalatalouteen Turun ammattikorkeakoulussa kouluttautunut Oinonen on kulkenut Poutun, Snellmanin ja Kokkikartanon kautta Tammiselle, jonka kaupallisen johtajan tontilta hän siirtyy Potwellin johtoon. Hänen tehtävänsä uran aikana ovat olleet vahvasti myyntipainotteisia sisältäen myös tuotekehitystä ja markkinointia unohtamatta myöskään alkutuotannon tuntemusta. 

”Tunsin Potwellin nimeltä jo Kokkikartanon ajoilta, kun sielläkin käytettiin perunaa valmisruoan tuotannossa”, Oinonen sanoo. ”Kun mahdollisuus siirtyä merkittävän suomalaisen perunatalon johtoon tuli eteen, nopeasti kyllä mielenkiinto heräsi.” 

”Peruna kaikessa arkisuudessaan on mielenkiintoinen tuote. Se ei ole niin yksinkertainen artikkeli, kuin miltä ensin näyttää. Näen kyllä perunan tulevaisuuden erittäin hyvänä, ja on hienoa, että tässä on nyt jatkossa myös juurekset rinnalla. Kun ajatellaan, mihin suuntaan maailma on menossa, niin suomalainen, puhdas ruoka on kyllä kova valtti ja iso mahdollisuus”, pohtii Oinonen. 

Mies siirtyy Potwellille hyvillä mielin ja innokkaana. Tuotealue vaihtuu lihasta perunaan ja juureksiin, mutta työ jatkuu perusasian eli kotimaisen ruoan parissa. 

”Asiat Potwellilla ovat hienosti, ja se on hyvin hoidettu yhtiö”, sanoo Oinonen eikä halua lähteä tässä vaiheessa kehitysajatuksia julistamaan. Ensin tarkoitus on tutustua toimintaan ja perehtyä asioihin huolella. ”Toivon tietysti, että minulla on ajan mittaan paljon annettavaa esimerkiksi kaupallisella puolella, kun olen aina toiminut eturintamassa asiakkaiden parissa.” 

Potwell ja sen sidosryhmät saavat Tero Oinosesta kumppanin, joka sanoo tykkäävänsä uusiin ihmisiin tutustumisesta ja yhteistyöstä erilaisten ihmisten kanssa. Mutta laskukonekin pysyy kourassa, koska tehtävä ja sen tavoitteet ovat myös kaupallisia.  

Mies julistautuu perunan ystäväksi ja arvioi kuluttavansa sitä keskivertokansalaista enemmän. Kokiksi hänestä ei kuulemma ole. ” Perunat syön yleensä ihan yksinkertaisesti keitettyinä perunoina. Kesän kohokohta on, kun lautaselle alkaa saada suomalaista varhaisperunaa.” 

Tero Oinonen on kotoisin Helsingistä, mutta asuu vaimonsa ja koiran kanssa Porvoossa. Kaksi tytärtä ovat muuttaneet jo omilleen. Vapaa-aikaan kuuluvat tuoreehko metsästysharrastus ja pitkäaikainen kalastusinnostus. Kesämökillä perhe viettää aikaa aina mahdollisuuksien mukaan. 

Koti pysyy ainakin aluksi Porvoossa, mutta syksyllä Oinonen arvioi ajan kuluvan merkittävässä määrin myös Potwellin tuottaja-alueilla ja toimistolla.